Lite smått stressad nu…

Om en vecka denna tid är det dags för mig att skriva högskoleprovet för första gången någonsin. Just nu känner jag ett enormt obehag inför det, inför att svara på massor av frågor under tidspress. Min hjärna fungerar inte under tidspress, jag blir stressad och allt jag egentligen vet och kan försvinner. Jag är innerligt rädd för att jag ska drabbas av någon sorts blackout och inte kunna de mest simpla frågor. Oro inför något på detta vis är fan inte roligt.

Kommande vecka ska jag träna på gamla prov så mycket som möjligt. Den delen av högskoleprovet som skrämmer mig mest är matematiken, inte för att jag har svårt för det ämnet, men jag har inte läst så mycket matematik på gymnasienivå. Läser förvisso in ämnen nu, men det är mycket nytt och jag vet inte om jag kommer minnas allt jag nu tragglar. Troligtvis kommer det kännas mycket bättre inför högskoleprovet i höst. Då har jag hunnit lära mig mer.

Nog om detta.

Idag ska Julian sova hos sin farmor. Han tycker mycket om att spendera tid med henne och det är härligt. Vi andra har inga speciella planer alls. Tänker mig att vi går och handlar ett par skor och lite kläder till Herman. Sånt han behöver. Sedan blir det en lugn kväll hemma med slinger i soffan och möjligtvis lite matematikplugg.

Detta känns som en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: