Dessa svackor

De senaste veckorna har jag varit inne i en väldigt låg period. Allt känns jobbigt och ingenting känns roligt. Utåt är det relativt lätt att ta på sig den glada masken och låtsas att allt är bra för det är ju lite så vi människor fungerar. Frågar någon hur det är svarar vi bra, även om allt är skit.

Vi har kärleksfulla förhållanden utan bråk och vardagstjafs, ungar som sköter sig, stylade hem och dessutom har vi tid att vara snygga. Alltid.

Men egentligen är det ju inte så. Livet är inte en dans på rosor.

Hemma, ensam och med familjen orkar jag inte låtsas.

Just nu känner jag mig bara fel. Fel fel fel. Allt jag säger och gör blir fel och jag känner mig ledsen mest hela tiden. Givetvis vet jag att det inte är så. Jag förstår att jag inte är ett enda stort fel, men att förstå och sluta känna sig fel är två skilda saker. Det är så förbannat svårt.

Jag kämpar varje dag för att orka stiga upp, fixa i ordning mig och göra saker. Helst av allt skulle jag ligga kvar i sängen under täcket och stänga ute världen, som med all sin stress, känns för jobbig.

Jag kämpar med att försöka tycka om mig själv. Tycka om. Att älska mig själv känns alldeles för långt borta. Jag är nojig över diverse skavanker och jag känner mig tjock. Jag stirrar blint på vikten och grämer mig över hur många kilon jag ökat i vikt de senaste åren. Jag vill inte banta, jag vill inte påbörja någon diet. Jag vill bara må bra och trivas som jag är.

Sedan går tankarna till träningen och ångesten över att inte komma igång. Jag vill ju. Men mitt i denna svacka orkar jag inte.

Allt är rörigt. Känslorna kaotiska och jag påminner mig själv dagligen om att inte stöta bort Christofer. Att låta honom finnas där som en trygg punkt när livet känns pissigt. Allt låta mig själv älskas av honom även då hela mitt inre skriker att jag verkligen inte förtjänar det.

Som alla andra låga perioder vet jag att även denna har ett slut och att jag kommer att må bättre igen.

Men just nu känns det väldigt långt borta.

4 kommentarer på “Dessa svackor

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: