Tankar om planerade förlossningar

Vid förra besöket hos barnmorskan samtalade vi  lite om hur olika förlossningarna kan se ut, om kejsarsnitt och igångsättning. Jag förklarade då hur glad jag är att moderkakan flyttat på sig så det inte blev aktuellt med ett planerat snitt. Jo hon höll med. Alltid bra att föda naturligt om en vill och kan det.

Men nej, det var inte det jag tänkte på. Visst vill jag föda naturligt och inte snittas i onödan. Speciellt när jag, med två förlossningar bakom mig, vet att jag klarar det bra. Mitt problem med ett planerat snitt är helt enkelt att det bestäms vilken dag bebisen skall födas på. Sedan går en resten av livet och funderar på om hen verkligen föddes på rätt dag.

Jag må gilla att ha kontroll på allt och jag är inte vidare förtjust i överraskningar, men i detta fall står jag ut.

Jag vill och hoppas att det startar naturligt så bebisen kommer på den dag den ska och inte på en dag som läkare bestämt. Sedan är jag givetvis klok nog att inse att ibland har en inget val. Bebisens och min hälsa går först så händer det något accepterar även jag en planerad förlossning.

Barnmorskan skrattade gott åt mina tankar och sa att hon aldrig förr hört någon resonera på det här viset angående planerade förlossningar.

Är mina tankar så ovanliga alltså?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: