Barnmorskebesök och samtal om den stundande förlossningen.

Var till barnmorskan idag igen och det gick lika bra som vanligt.

Vi pratade förlossning, mina förväntningar, smärtlindring och integritet. Riktigt skönt att hon skrev ner att jag endast vill ta lustgas, inte epidural för det skrämmer mig och lite om hur jag vill bli bemött. Inget daltande tack. Jag fixar inte sådant.

Kommer ihåg när jag fick Elian och en undersköterska envisades med att massera min rygg under krystvärkarna. När jag sa ifrån frågade hon om det gjorde ont. Nej, men rör mig inte.. Jag tycker inte om när människor jag inte känner rör mig.

Ibland gillar jag inte ens när människor jag älskar rör mig. Speciellt då jag har ont. Har så svårt att låta någon komma nära då.

Vi pratade om hur mycket jag såg framemot förlossning på en skala från 1-10. 10+ svarade jag. Jag vill ju bara att det ska sätt igång nu.

Givetvis oroar jag mig lite. Det kommer jag inte ifrån. Jag har fött två barn utan komplikationer, men ser det inte som en självklarhet att allt kommer gå lika bra denna gång. Däremot försöker jag hålla mig lugn, tänka positivt och inte läsa någon statistik.

Vi pratade ganska länge idag och innan jag gick fick jag veta att jag har blodtryck och hud som hos en ungdom. Tydligen ser jag inte alls ut att vara 36.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: